Naar navigatie gaan

oktober 2011

Op z'n kop!

Herfsthangmatspin (Linyphia triangularis)

Ook al ben ik nog niet zolang bezig met macrofotografie, of fotografie in het algemeen, waagde ik het deel te nemen aan een paar fotowedstrijden. Ik zeg altijd: "Wie niet waagt, blijft maagd".
Zo nam ik eind augustus deel aan de fotowedstrijd Macro van Focus Magazine.

Gerookte zalm met champignons

Tagliatelle met broccoli, zalm en champignons, of misschien gerookte zalmrolletjes gevuld met paddenstoelen. Het klinkt alvast heel lekker. En al lijkt de titel het te suggereren, toch heb ik niet de overstap gemaakt naar het schrijven van culinaire blogs. Waar de gerookte zalm hier haar invloed heeft zal zo dadelijk blijken.

De maan: bal of schijf?

De maan

Wie kent er niet de maan, die magische bal aan onze nachtelijke hemel? Al eeuwen lang heeft deze natuurlijke satelliet van de aarde een invloed op ons. Niet enkel zorgt ze voor fysieke effecten zoals eb en vloed, maar ook in de mythologie had ze haar invloeden. En niet te vergeten natuurlijk de folklore met verhalen over heksen en weerwolven. Zelfs vandaag nog zijn er 'heksen' die aan maanverering doen.

Paddenstoelenwandeling

Vliegenzwam (Amanita muscaria)

Gisteren ben ik gaan wandelen in het Haachts Broek, een mooi stukje natuur in de Leibeekvallei. Het was een geleide paddenstoelenwandeling georganiseerd door Natuurpunt Haacht. Tijdens de drie uur durende wandeling kregen we allerlei weetjes over paddenstoelen en zwammen in het algemeen te horen maar werd er natuurlijk ook stilgestaan om de gevonden paddenstoelen te bekijken, determineren en bespreken.
Russulas, boleten, oesterzwammen, zwavelkopjes, elfenbankjes, tonderzwammen, ... allemaal en meer passeerde de revue. Ik ben newbie als gaat over paddenstoelen, maar ik was verwonderd van de grote verscheidenheid die er te vinden was op dat relatief kleine stukje natuur. Maarja, met 4 a 5000 soorten enkel in België, dan kan je al snel een aantal tegenkomen.Main menu 2

Dr. Radut Consulting