Naar navigatie gaan

mei 2012

Terug naar school...

Avondkoekoeksbloem (Silene latifolia subsp. alba)

Wie kent dat gevoel van vroeger nog: "Pfff, alweer een uur naar die saaipiet van een leraar luisteren."? Hadden al mijn leraars/docenten van vroeger les geven als Rollin Verlinde, ik zou nog altijd op de schoolbanken zitten.
Onlangs volgde ik de workshop macrofotografie, het vervolg op de cursus Natuurfotografie. Lesgever van dienst: Rollin. Zijn manier van lesgeven is zodanig plezant dat begrippen als diffractie en flitssynchronisatie kinderlijk eenvoudig zijn.

Paars in Halle

De wilde hyacint of boshyacint (Hyacinthoides non-scripta) in Hallerbbos

Evenveel fotograferen als bloggen...het is een schande.... wat zeg ik, een grote schande! Het stof lag op mijn fototoestel. Het zou eigenlijk niet mogen maar het was er niet van gekomen nog te gaan fotograferen, om allerhande redenen die ik jullie zal besparen. Vanaf nu ga ik proberen om terug met wat regelmaat mijn natuurervaringen te delen met hopelijk mooie foto's.

Over natuurervaringen gesproken... Afgelopen maandag ben ik voor het eerst in mijn leven naar het Hallerbos geweest. Initieel bedoeld als en gezinsuitstapje, maar nam toch mijn fototoestel mee in de rugzak. Ik wist op voorhand dat de omstandigheden niet ideaal zouden zijn omdat de echt mooie foto's genomen worden bij zonsopgang en zonsondergang, het bekende gouden uur. Mijn foto's zijn dus genomen bij veel te hard licht, maar al bij al heb ik vooral genoten van de natuurbeleving met mijn vrouw en dochtertjes.Main menu 2

Dr. Radut Consulting